APRILIA İLE VIÑALES’İN İLK ZAFERİ

15.04.2024

Maverick Viñales, Sprint Yarışı’nda zafer kazanarak Aprilia tarihine geçti. İspanyol sürücü, fiziksel kondisyonunun en üst düzeyde olmamasına rağmen, sıralama turlarında pole pozisyonunu saniyenin binde 86’sı kadar bir farkla kaçırdı. Bu nedenle, gridde ikinci sıradan başlayarak, ilk turda birkaç sıra kaybetti, ancak hızla geri dönüp yarış liderliğini ele geçirdi. Hızlı bir yarış temposu belirlemeyi başardı, arkasındaki sürücüleri savuşturdu ve yarışı birinci bitirdi. Bu ilk galibiyetle Maverick, RS-GP24 ile büyümesini teyit etti.

Öte yandan Aleix Espargaró için karmaşık bir gündü, sürücü ikinci çeyreğe saniyenin onda ikisi kadar süre ile geçemedi. İyi bir startın ardından yarışın ilk turlarında pozisyon almayı başardı. İspanyol Sprint Yarışını sekizinci sırada tamamladı.

MAVERICK VIÑALES

“ Aprilia’yla kazandığım bu ilk galibiyetten ve takımın bu hafta sonu yaptığı harika işten gerçekten mutluyum. Bisiklette kendimi iyi hissediyorum. Gerçekten uyum içindeyiz ve bu Sprint Yarışında çok eğlendim. Bu benim için çok özel bir an. Bir çemberi kapattım. Er ya da geç kazanmaya geri döneceğimi biliyordum; kesinlikle hiç şüphem yoktu. ”

ALEIX ESPARGARÓ

“ Her şeyden önce, Maverick’in Aprilia ile kazandığı ilk galibiyetten son derece mutluyum. Bu benim için biraz karmaşık bir pist; güçlü hızlanma noktalarına sahip bir dur-kalk pisti - bu yüzden doğru hissi bulmakta zorlanıyorum. Motosiklet “Rekabetçi. Bugün yarışa hazır olmak için çalışmam gerekecek.”